De reputatie van de Toyota Corolla is wereldwijd gekend met meer dan 46 miljoen verkochte exemplaren in 150 landen sinds de lancering in 1966. Sinds 2006 droeg hij in Europa echter onder de naam Auris in een hatchback versie. Het beperkte succes zette Toyota aan tot een terugkeer van de Corolla naam. Nu verschijnt de 12e generatie van het model, en na de hatchback die in maart 2018 in Genève onthuld werd, en de break Touring Sports op het Salon van Parijs, is er nu de berline met koffer. (Marc Lacroix)

 

DESIGN

Trouw aan het « Under priority Catamaran » design: indrukwekkende grille, voorvleugels in twee delen, driedelige bovengrille die overloopt in het hogere gedeelte van de koplampen. Omgekeerde trapezevorm op de koffer, specifieke achterlichten voor de berline.

Verlaagd zwaartepunt, langere wielbasis.

  

INTERIEUR

Ruim en ergonomisch zoals de Hatchback en Touring Sports ; dashboard combineert 8 inch touschreen, 7 inch infoscherm en 10 inch HUD display ; draadloos opladen van smartphones.

 

TECHNIEK

Nieuw Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C platform ; multilink ophanging ; nieuw Toyota Safety Sense systeem (PCS voorkomt aanrijdingen en merkt zowel overdag als ‘s nachts voetgangers op, detecteert fietsers overdag, ACC adaptieve snelheidsregelaar, waarschuwing bij rijstrookoverschrijding, lezen van verkeersborden en automatische werking van de lichten).

MOTOR

Auto-oplaadbare hybride 1.8-122 pk (Europese première voor de Corolla berline) of benzine 1.6-132 pk met manuele 6-bak of automatische CVT.

COMMERCIALISATIE

Eerste trimester 2019.