De organisatoren van de Rally van Nieuw-Zeeland hebben deze donderdag bevestigd dat hun wedstrijd, die in september in de streek van Auckland zou plaatsvinden, afgelast wordt omwille van de Covid-19 toestand.

Nieuw-Zeeland zou van 3 tot 6 september een comeback maken in het Wereldkampioenschap Rally, maar de sluiting van de grenzen voor internationale bezoekers op drie maanden van de wedstrijd maakt het organiseren van de wedstrijd onmogelijk.

 

« Het werd duidelijk dat het met onze voor internationale reizen gesloten grenzen en de nodige logistiek om duizenden buitenlandse bezoekers te ontvangen in het kader van het Wereldkampioenschap Rally onmogelijk werd om de wedstrijd in september 2020 te organiseren », verklaart Michael Goldstein, algemeen directeur van de Rally van Nieuw-Zeeland. «De afgelopen maanden heeft ons team enorm veel werk verricht om het WRC te ontvangen. We zijn ontgoocheld dat het Wereldkampioenschap Rally in 2020 niet naar Nieuw-Zeeland kan afreizen, maar de wereldwijde problemen zetten de zaken in perspectief. »

Deze aankondiging volgt één dag nadat ook de Rally van Finland de handdoek werp. Oliver Ciesla, algemeen directeur van WRC Promotor, bevestigde zijn wil om van de gezondheid en veiligheid van alle betrokken zijn prioriteit te maken. Samen met de FIA en de organisatoren wordt er samengewerkt aan het vervolg van de kalender voor 2020.