De nieuwe Opel Insignia Country Tourer, aangekondigd voor deze herfst, in wereldpremière te zien op het Salon van Frankfurt (van 12 tot 24 september) en vanaf oktober in het netwerk, kan vanaf heden besteld worden. (Marc Lacroix)

Stijl : De sportieve en elegante stijl van de nieuwe Country Tourer is afgeleid van het model waarop hij gebaseerd is.

Avonturier : 25 mm hoger gelegen, zwarte elementen op de wielkasten en beschermingen op de flanken en de lagere delen van het koetswerk, stootplaten voor- en achteraan, dakrails (tot 100 kg laadgewicht), integrale transmissie (voor de krachtigere motoren).

Interieur : op alle vlakken identiek aan de Tourer break waar hij van afgeleid is : ruim, helder, sober en ergonomisch ; ergonomische zetels met ventilatie op optie ; optionele massagefunctie voor de bestuurder.

Uitrusting : automatische klimaatregeling met twee zones, Open & Start systeem voor starten zonder sleutel, comfortzetels met meerdere instellingen, entertainment en connectiviteitssystemen…

Technologie : De standaarduitrusting omvat :

– Hill Start Assist voor het vertrekken op een helling ;

– frontale Opel Eye camera ;

– Forward Collision Alert met detectie van voetgangers en Automatic City Emergency Braking noodrem ;

– Lane Departure Warning ;

– Lane Keep Assist met automatische correctie ;

– Following Distance Indication afstandsindicator ;

– automatische werking van de verlichting ;

– High Beam Assist past de kracht van de verlichting automatisch aan.

Koffer : Laadvolume tot 1 665 liter ; omklapbare achterzetels 40/20/40 ; handenvrije opening en sluiting van de koffer (optie) indien verbonden aan het systeem dat toelaat deze zonder sleutel te openen (door simpelweg de voet onder de achterbumper te bewegen).

Motoren : Diesel CDTI 2.0-170 pk (4×4 als optie) ; nieuwe benzinemotoren 1.5-140 of 165 pk, en 2.0-260 pk ; manuele en automatische 6 versnellingsbakken, automatische 8 versnellingsbak.

Prijs : begint vanaf 32.800 € (GH Luxemburg 31.720€).