Gisteren was Ott Tänak al zeer indrukwekkend ondanks zijn derde startpositie en vandaag bevestigde de Toyota rijder zijn suprematie in deze Rally van Finland door de kloof tegenover zijn dichtste achtervolger tot 39 seconden uit te diepen. « Ik probeer vandaag zo precies mogelijk te zijn, zonder risico’s te nemen », klonk het uit de mond van de zwijgzame Est die in de Finse bossen aangemoedigd wordt door duizenden alomtegenwoordige landgenoten.

Nadat hij ‘s ochtends alle snelste tijden voor zijn rekening nam liet Tänak er in de namiddag enkele aan… zijn teamgenoten, wat alles zegt over de dominantie van Toyota in deze wedstrijd.

Foto Red Bull Media

Uitstekend tweede gisteren kon Mads Ostberg logischerwijze niet verhinderen dat Tänak zijn voorsprong uitbouwde. De Noorse Citroën rijder bevestigde wel zijn uitstekend wedstrijdbegin door de Toyota van Jari-Matti Latvala achter zich te houden, ook al is het maar nipt.

Na de tweede etappe staat Ostberg op 39″ van de leider en 5″4 voor de Yaris WRC van Latvala.

Foto Citroën Racing

Achter de top drie is de spectaculairste remonte toe te schrijven aan Esapekka Lappi. Na zijn tijdverlies gisteren nam de jonge Fin van Toyota de maat van Evans, Suninen en Paddon! Vanavond staat hij op de vierde plaats op 1’20″6 van de leider.