Peugeot acht het moment rijp voor een update van zijn bestseller, de 308. Deze vernieuwing is een normale gang van zaken voor een model dat halfweg zijn carrière is. Wij overlopen de verschillen (de 308 « 2017 » staat rechts op de foto’s). (Marc Lacroix)

De « nieuwe » Peugeot 308 onderscheidt zich door zijn verticale grille, waarin de bekende leeuw centraal staat, en de nieuwe motorkap. De LED details zijn op alle uitvoeringen terug te vinden.

De bumper werd eveneens hertekend met 3 ruime openingen in het onderste gedeelte om een efficiënte motorkoeling te verzekeren. De openingen aan de zijkant bieden plaats aan de mistlichten.

De achterlichten worden gekenmerkt door de drie strepen die permanent aanwezig zijn.

De Peugeot i-Cockpit wordt aangevuld met een touchscreen dat eveneens 3D navigatie toelaat. Het is gericht op snelle toegang tot alle functies en is grafisch beter uitgewerkt.

Zeldzaam in dit segment is de nieuwe automatische 8 versnellingsbak die gekoppeld is aan de BlueHDi 130 pk en 180 S&S dieselmotoren.

De nieuwe PEUGEOT 308 is uitgerust met het volledige gamma van rijhulpsystemen uit de nieuwe PEUGEOT 3008 SUV, met 8 systemen van de laatste generatie waaronder de automatische noodrem (Active Safety Brake) en waarschuwing bij het verlaten van een rijstrook (Active Lane Departure Warning).

Als eerste binnen de PSA Groep is de adaptatieve snelheidsregelaar nu ook beschikbaar voor automatische versnellingsbakken met een Stop functie, en voor manuele bakken met een 30 km/u functie.

Om het parkeren nog eenvoudiger te maken beschikt de PEUGEOT 308 over Visiopark 1 met een 180° camera achteruit en de Park Assist functie.

Andere 308 video’s.