Het idee werd oorspronkelijk gelanceerd door een bandenfabrikant die zijn aanwezigheid in België wou versterken, maar het is uiteindelijk Pirelli dat de aanbesteding van de RACB en de promotor van het Belgisch Kampioenschap Rally in de wacht heeft gesleept. Het Junior kampioenschap wordt dan ook omgedoopt naar Pirelli Junior Belgian Rally Championship.

De Italiaanse fabrikant was al partner van het Junior ERC en sinds dit jaar ook het Junior WRC. Pirelli zal het Junior BRC eindelijk voorzien van een prijs die naam waardig, iets waar de deelnemers al langer naar vroegen.

In de praktijk zal de top 3 van elke manche bij de Juniors, die verplicht Pirelli banden moeten gebruiken, prijzen ontvangen onder de vorm van banden: 4 voor de winnaar, 2 voor de tweede en 1 band voor de derde. Maar vooral: De Junior kampioen van 2018 krijgt in 2019 gratis banden voor de wedstrijden in het Belgian Rally Championship of het Junior Wereldkampioenschap, met bijkomend een financiële tegemoetkoming van Pirelli als de kampioen voor het JWRC kiest.

Hopelijk kan dit goede nieuws, op amper twee weken voor de start van het kampioenschap, het Junior BRC een duwtje in de rug geven en jongere piloten ertoe aanzetten in een R2 te stappen.

Te herinnering, het Junior kampioenschap staat open voor piloten met een R2 geboren na 31 december 1990.