Op het komende Autosalon ‘Mondial de l’Automobile’ in Parijs (van 1 tot 16 oktober) stelt Opel de Ampera-e voor, « een elektrische wagen die op alle gebieden voor opwinding zorgt » belooft het Duitse merk. De Ampera-e, die duidelijk niets meer te maken heeft met de vorige Ampera die de Duitse variante van de Chevrolet Volt was, combineert baanbrekende batterijtechnologie en lokaal emissievrij rijden met echt rijplezier.

Opel wilt elektrische mobiliteit "revolutioneren" met de Ampera-e.

Opel wilt elektrische mobiliteit « revolutioneren » met de Ampera-e.

« De Opel Ampera-e maakt elektrisch rijden volledig haalbaar voor dagelijks gebruik en klaar voor de toekomst, » aldus Opel CEO, Dr. Karl-Thomas Neumann. « De Ampera-e toont op indrukwekkende wijze hoe goed duurzaamheid en rijplezier samen kunnen gaan. En met zijn oersterke elektromotor zorg hij voor puur rijplezier. »

Het maximumkoppel van 360 Nm is verantwoordelijk voor het opwindende temperament van de nieuwe Opel. Het vermogen van de elektromotor bedraagt 150 kW/204 pk. Vertrekken vanuit stilstand aan verkeerslichten en de snelweg oprijden behoren tot de favoriete bezigheden van de Ampera-e. De compacte auto snelt in slechts 3″2 van 0 naar 50 km/u. Bij het inhalen heeft hij genoeg aan 4″5 om van 80 tot 120 km/u te versnellen (voorlopige cijfers). Daarmee doet de Ampera-e het even goed als OPC-modellen, de sportievelingen van Opel.

Opel Ampera-e

Rijplezier met de Opel Ampera-e betekent ook comfortabel cruisen tot 150 km/u. Tegelijkertijd biedt de Ampera-e een aanzienlijk groter bereik dan de meeste andere elektrische wagens. De unieke compacte verhoudingen van de Ampera-e zijn te danken aan het vlak gemonteerde batterijpakket onder de vloer. Dankzij de efficiënte ruimtebenutting voor de batterij is het interieur ruim, met comfortabele zitplaatsen voor vijf passagiers en een kofferruimte vergelijkbaar met een auto uit de compacte klasse.

Natuurlijk biedt de Ampera-e, net zoals de laatste producties van Opel, de beste digitale connectiviteit met IntelliLink-infotainment én Opel OnStar.

Tijdens een korte bezoek aan Rüsselsheim maakte Dan Ammann, President van General Motors (USA), van de gelegenheid gebruik om samen met Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel, de nieuwe Opel Ampera-e te testen. "De acceleratie is echt goed," zei Ammann. "Er zal vast veel vraag zijn naar deze auto."

Tijdens een korte bezoek aan Rüsselsheim maakte Dan Ammann, President van General Motors (USA), van de gelegenheid gebruik om samen met Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel, de nieuwe Opel Ampera-e te testen. « De acceleratie is echt goed, » zei Ammann. « Er zal vast veel vraag zijn naar deze auto. »