Gezien de evolutie van de gezondheidscrisis komt het nieuws niet als een verrassing aan: de Automobielclub van Namen, organisator van de Rally van Wallonië, moet terugvallen op de tweede optie die begin dit jaar werd overwogen, namelijk het uitstellen van haar evenement naar het weekend van 8-10 oktober.

« Gezien de nieuwe sanitaire maatregelen van de federale regering was de beslissing onvermijdelijk. » verklaart Etienne Lerson, voorzitter van de A.C.N. « Het was ondenkbaar dat de rally onder goede gezondheids- en veiligheidsomstandigheden zou kunnen worden georganiseerd, terwijl het sportieve en populaire aspect, dat ons nauw aan het hart ligt, behouden zou blijven. Deze beslissing werd uiteraard genomen in overleg met de promotor van het kampioenschap en de RACB. »

En de keuze van de datum 8-10 oktober is de enige optie.

« We moesten rekening houden met de data van de andere BRC- en ASAF-rally’s, want er is een verzadiging van evenementen in het tweede deel van het seizoen, de wensen van de promotor en de RACB maar ook de andere evenementen die in de regio plaatsvinden en deze datum was de enige optie. We weten dat het nog maar een week is voor de Sezoens Rally en dat spijt ons. Wij hebben dit met de organisatoren van Sezoens besproken om een oplossing te vinden, maar uiteindelijk was deze datum de enige optie. »

De Automobielclub van Namen dankt alle autoriteiten, de politie en alle vrijwilligers van de club die zich inzetten om het evenement mogelijk te maken. Afspraak het tweede weekend van oktober voor een meer geconcentreerde rally dan gewoonlijk, maar nog steeds met de onvermijdelijke afspraak van de Citadelle.