Van bij de onthulling van de eerste foto’s van dit topmodel voelden we aan dat er een nieuwe ster geboren was. De beelden van het interieur en de kenmerken van de wagen versterkten dit nog. Onnodig te zeggen dat we fel uitkeken naar de nieuwste telg van de Range familie van Land Rover, de Velar. Wij maakten kennis met de D300 versie (vroeger SDV6) First Edition ; en we zijn niet ontgoocheld… (Marc Lacroix)

Naam : Velar verwijst naar het prototype dat de eerste Range Rover werd in 1970.

Familiefoto : 4e Range Rover ; plaatst zich tussen de Evoque met concept look en de Range Sport, waar hij het dichtst bij aanleunt (amper 5 cm korter, maar 10 cm lager) maar de V8 is (voorlopig?) afwezig.

 

Basis : Massieve structuur in alu ; afgeleid van de Range Sport en Jaguar F-Pace.

Design : Revolutionair ! ; één van zijn grootste troeven, zo niet de grootste ; aantrekkelijk silhouet, slank profiel, viriele en indrukwekkende vormen, aflopend dak (CX van 0,32).

Logische overname van enkele typische kenmerken van de andere modellen (vorm en stijl van de koplampen, vlakke motorkap, horizontaal dashboard…).

Lange motorkap, slanke full LED koplampen met in het oog springende visuele handtekening, doorlopende richtingaanwijzers, inschuifbare deurklinken.

Interieur : Ruim en weelderig ; kwaliteitsvolle materialen ; verfijnd dashboard met nagenoeg geen knoppen ; indrukwekkende soberheid.

Imposante centrale console met mooi glanzend effect ; het enige nadeel is de bekleding waarop de minste vingerafdruk sporen nalaat : niet geschikt voor properheidsmaniakken !

Zeer high-tech ; nieuwe met twee Touch Pro Duo touchscreens van goed formaat, met eveneens traditionele bedieningen ; bovenste scherm voor GPS, telefoon en muziek, onderste scherm voor de comfort opties (airco, zetels) en Terrain Response ; esthetisch, snel en reactief.

Voor de bestuurder nog een derde scherm 5′, of 12’3 als optie) tussen de analoge tellers ; HUD kleurenscherm dat naar wens ingesteld kan worden.

Stuur met talrijke bedieningen ! ; verwarmde leren zetels, geventileerd en massage als optie ; LED sfeerverlichting.

Koffer : van 673 tot 1731 liter ; achterbank (40:20:40) en luik voor ski’s ; elektrisch activeerbare koffer die reageert op het bewegen van een voet onder de achterbumper (optie).

Veiligheid : Talrijke systemen waaronder autonome noodrem met voetgangersdetectie, verkeersdetectie bij achteruitrijden, rijstrook controle, adaptieve snelheidsregelaar, …

Ophanging : Met veren of pneumatisch (niet voor de « kleine » motoren, optioneel voor de middelste motoren en standaard voor de krachtigste).

Motoren : 6 cilinder Diesel « D300 » (3.0-300 pk dubbele turbo) en benzine « P380 (3.0-380 pk) of 4 cilinder aluminium « Ingenium » (diesel D180 en D240 en P300 benzine), allen Euro 6, met automatische 8-bak en standaard integrale transmissie.

Tarieven / afwerkingen : vanaf 57.300 € (Velar, S, SE en HSE, plus Pack R-Dynamic) ; ons exemplaar (« First Edition« ,weelderige afwerking beschikbaar tijdens de eerste maanden) : 109.900€.

Op de weg : Koetswerk verwerkt de oneffenheden van de weg goed ; uitstekende geluidswering ; mogelijkheid om de rolweerstand te verhogen, maar ten koste van het comfort ; logisch !

Indruk van veiligheid en sereniteit ; spoort aan tot een coole rijstijl maar reageert levendig indien nodig.

Prestaties (V6 diesel 3.0-300 pk) : 0-100 km/u in 6″5 ; 241 km/u maximum ; stil en krachtige motor.

Off road capaciteiten : uitzonderlijk dankzij zijn klimkwaliteiten, kan tot 650 mm diep water rijden en de pneumatische Terrain Response kan de rijhoogte tot 25 cm verhogen.

Sleepmogelijkheden : 2500 kg (bijstand bij het aankoppelen en semi-automatische bijstand om de manoeuvres te vergemakkelijken).

Fascinerende look, ruim interieur, comfortabele en goed afgewerkt, veiligheids- en high tech uitrusting van kwaliteit waarbij de touchscreens zowel mooi als praktisch en efficiënt zijn… Aan positieve punten ontbreekt het de Velar niet. Bekeken, bewonderd, bijna aanbeden, zorgt hij ervoor dat zijn grote broer, de Range Sport, er opeens « verouderd » uit ziet. Zonder te spreken over de concurrentie, die hij met concurrentiële tarieven aangaat. Het enige nadeel : we moesten de sleutels terug overhandigen aan de invoerder…

Meer Range Velar video’s.