Het Vision RS concept was de voorbode van een nieuw Skoda model, waarvan nu ook de uiteindelijke naam gekend is: Scala. Vandaag geeft het Tsjechische merk meer details vrij over het interieur. (Marc Lacroix)

Škoda kondigt aan dat het interieur van de Scala de designstijl van de Vision RS concept car zal overnemen, waarin uitgebreid aandacht besteed werd aan de ergonomie en het design. Virtual Cockpit en andere infotainment systemen gaan gepaard met de grootste schermen in zijn categorie. De koffer zal eveneens de grootste in zijn categorie zijn. De voorstelling van de Scala zal in wereldpremière plaatsvinden op 6 december in Tel Aviv.


Nieuwe Škoda Scala (22.10.2018)

De nieuwe compacte Škoda zal eind dit jaar officieel voorgesteld worden. Hij is gebaseerd op het Vision RS concept dat op het Salon van Paris te zien was. (Marc Lacroix)

Dit model wordt de eerste voor Europa bestemde Škoda waar het logo in het midden van de achterklep vervangen wordt door het woord Škoda. De inspiratie voor de naam Scala werd gevonden in het Latijn, en betekent « trap » of « ladder ».

De van de Škoda Vision RS afgeleide Scala staat in het teken van de nieuwe designstijl, zowel voor de buitenkant als het interieur, van het merk uit Mladá Boleslav.