Ekström geeft zich niet gewonnen

Na twee overwinningen op rij van Mattias Ekström kwam de Audi-piloot in Lydden Hill als topfavoriet aan de start, maar de Zweed moest tijdens de openingsdag zijn meerdere erkennen in de tweevoudige Wereldkampioen Petter Solberg. De Noor was in beide kwalificatiemanches de snelste.

« We hebben na Mettet hard gewerkt en heel wat details aan de wagen verbeterd, zowel de motor, de diffs als de ophanging. En elke aanpassing heeft zijn nut bewezen vandaag. Ik ben klaar om Mattias morgen te kloppen, » vertelde Petter Solberg.

SolbergP 1605 WRX Lydden (JHen) 12

Mattias Ekström staat na twee knappe manches op de tweede plaats: « Ik ben blij met deze tweede positie, want wanneer je mee kan doen voor de eerste plaatsen, dan moet je blij zijn op dit niveau. Het verschil zat in de details. Ik maakte een klein foutje in de eerste kwalificatie, waardoor ik naast Petter stond in Q2. Hij had de binnenkant en nam de kopstart, » vertelde Ekström.

BakkerudA 1605 WRX Lydden (JHen) 12

Andreas Bakkerud is voorlopig knap derde met de Ford Focus van M-Sport voor Timmy Hansen, Topi Heikkinen en Kevin Hansen, die vandaag zijn 18de verjaardag vierde.

Sébastien Loeb had motorproblemen, net als Davy Jeanney, terwijl Timur Timerzyanov in Q2 de ophanging vooraan brak. Liam Doran, die voor de eerste keer een tweeliter onder de motorkap van de Mini heeft, volgt op een teleurstellende 20ste plaats.

In de nevencategorieën staan Ulrik Linnemann (Peugeot 208) in S1600 en de Fransman Cyril Raymond (RX Lites) voorlopig aan de leiding.

RaymondC 1605 WRX Lydden (JHen) 11

Foto’s Johan Hendrickx