In het Land van de Rijzende Zon wist Stoffel Vandoorne te schitteren. Zaterdag, in de eerste race van de meeting te Okayama, domineerde de vertegenwoordiger van het RACB National Team de wedstrijd van start tot finish om zo zijn eerste zege in de Super Formula te scoren. Zondag scoorde onze landgenoot het punt van de zevende plaats, waardoor hij nu vijfde staat in de tussenstand.

Tijdens de eerste meeting van het seizoen in Suzuka had Stoffel Vandoorne al indruk gemaakt door bij zijn eerste wedstrijd in de Super Formula al meteen op het podium te klimmen. Dit weekend liet de jonge Belg een nog betere indruk na, door in Okayama de eerste wedstrijd te winnen.

sv6

« Ik zette de derde tijd van de kwalificaties neer en dankzij een goede start kon ik meteen de leiding nemen. De polesitter was ook bestraft en moest helemaal achteraan vertrekken. Eens ik op kop lag, kon in mijn voorsprong controleren. Mijn auto had een goede topsnelheid en in de race van 30 ronden moest er geen pitstop worden afgewerkt. Ik kon dus als winnaar over de finish rijden. »

Zondag verliep echter volgens een andere scenario. « Ik zette opnieuw de derde kwalificatietijd neer, maar jammer genoeg kon ik niet van op die plaats vertrekken. Ik moest immers drie plaatsen achteruit omdat mijn team was vergeten om de bandendekens van de wagen te halen in de pitlane. Ik kon dus pas als zesde vertrekken. »

sv3

Dankzij een kanonstart lag de Belg al snel vierde. « Nadien kozen we spijtig genoeg niet voor de beste strategie. Het team liet me te laat van banden wisselen en als ik de pitlane verliet lag ik pas negende. Uiteindelijk kon ik als zevende finishen. Ik moet toegeven dat het een wat frustrerend resultaat was. De winnaar van de tweede race zat gedurende het eerste deel van de wedstrijd achter mij. Met een betere strategie had ik zeker op het podium kunnen finishen, misschien zelfs een tweede keer kunnen winnen. Jammer, maar de slotbalans van de meeting Okayama is zeker positief. Deze eerste zege smaakt naar meer. Er blijven nog twee meetings te gaan en ik sta nu vijfde in de tussenstand. »