Het Europees Kampioenschap Rally is opnieuw aan een opmars bezig. Maar in België krijgen we het kampioenschap dit jaar helaas niet te zien…

Nadat het een uitzonderlijk deelnemersveld voorschotelde op de Azoren kan het ERC nu ook hetzelfde doen op de Canarische Eilanden tijdens het weekend van 4 tot 6 mei. Er heeft zich nog een deelnemer van formaat aangemeld want Sylvain Michel, de Franse kampioen van 2016, zal deelnemen aan het nieuwe FIA ERC Junior U28 dat voorbehouden is aan piloten tot 28 jaar die een R5 besturen.

“We moesten een stap hogerop gaan na het nationaal kampioenschap en het ERC bleek al snel de enige mogelijke keuze voor ons budget, » legt Sylvain Michel uit. Met zijn komst loopt het aantal vertegenwoordigde landen in het ERC op tot 17. « De mediatisering door Eurosport is uitzonderlijk en het competitieniveau is zeer interessant. We slaagden er niet in om aan de eerste manche op de Azoren deel te nemen maar de Rally Islas Canarias, de eerste asfaltwedstrijd van het seizoen, konden we niet links laten liggen. Ook al is het mijn favoriete ondergrond, toch heb ik nog veel te leren en deze rally wordt ongetwijfeld een grote stap in mijn leerproces. »

Sylvan Michel zet de samenwerking verder met 2C Compétition, zij copiloot Jérôme Degout en de Skoda Fabia R5:  “We hebben vorig seizoen veel magische momenten beleefd met 2C Compétition en het was belangrijk voor mij om dit avontuur met hen aan te gaan, evenals met Jérôme die me echt veel vooruitgang liet boeken. All Sport Management zal instaan voor mijn programma. Met de Škoda Fabia R5 ben ik zeker dat we samen mooie dingen kunnen laten zien. »

Jean-Baptiste Ley, coördinator van het ERC, is uiteraard verheugd over de komst van een deelnemer van dit kaliber in het ERC. « Met Sylvain Michel krijgt het ERC Junior U28 een zeer veelbelovende piloot erbij die zijn talent wil tonen in een zeer competitief kampioenschap. De wedstrijden zullen nieuw zijn voor Sylvain maar hij beschikt over alle ingrediënten om zijn doelen voor 2017 te bereiken.«