Ott Tänak heeft op autoritaire wijze de Arctic Rally Finland op zijn naam geschreven. De Est nam op de openingsproef de leiding en gaf hem nadien niet meer uit handen. De wereldkampioen van 2019 veegt hiermee zijn zwakke prestatie van de Monte-Carlo Rally uit.

Achter Tänak weerstond Kall Rovanperä aan Thierry Neuville. De jongste van de Toyota clan eindigde knap tweede en sloot zijn wedstrijd af met de scratch op de Power Stage. Neuville vervolledigde het podium op 2,3 seconden van de Toyota rijder en doet een goede zaak in het kampioenschap.

Craig Breen reed de derde Hyundai naar de vierde plaats, waarmee de Koreaanse constructeur een uitstekende zaak doet in Lapland. De Ier had het laatste woord in zijn strijd de Toyota’s van Elfyn Evans en de verrassend sterke Takamoto Katsuta. De Japanner schoof op de laatste proef een plaats op door een fout van Oliver Solberg, die uiteindelijk zevende eindigde in zijn WRC-debuut met een Rally1.

Achter Solberg volgen de Fords van Teemu Suninen en Gus Greensmith, terwijl Esapekka Lappi (VW Polo) de Top 10 afsluit en in Rally2 wint na een duel met Andreas Mikkelsen.

De volgende WRC manche vindt in april plaats in Kroatië.