Naast de in TCR Benelux vertrouwde VW’s van Team WRT, Delahaye Racing en Milo Racing – zonder VW Michaël Mazuin niet te vergeten – is er met DK Racing een nieuwe Belgische formatie overgegaan tot de aankoop van een nieuwe VW Golf GTi!

DK Racing dat staat voor De Kimpe Racing, een ambitieuze VW-dealer uit Ninove en geen onbekende in de circuitracerij. Vader Marc De Kimpe was in de jaren tachtig succesvol in de regionale rallysport en zoon Jonas erfde duidelijk de microbe voor de vierwielersport.

Na een passage in karting Rotax Max, kreeg Jonas De Kimpe in 2011 de gelegenheid om te proeven van de VW Fun Cup. Na een geslaagd voltijds seizoen in VW Fun Cup bood zich de kans om achter het stuur van een SEAT Leon Supercopa hogerop te viseren en dankzij de technische en logistieke ondersteuning van Triple-One – ook bekend voor het runnen van de Norma van het Deldiche Racing van Luc De Cock – aanwezig te tekenen in de Nederlandse Super Car Challenge.

 

“Wegens té drukke beroepsbezigheden – het runnen van de VW-concessie krijgt nog steeds alle voorrang – hebben wij nadien de activiteiten drastig teruggeschroefd, “ licht vader Marc De Kimpe toe. “Na een uitermate boeiende race op het Britse Brands Hatch, eind 2014, nam Jonas afscheid van de Super Car Challenge. Er werd daarop nog twee keer geracet in VW Fun Cup en vorig jaar reed Jonas test in een TCR-SEAT van Bas Koeten Racing en voor de 25 Hours VW Fun Cup vond hij onderdak bij AC Motorsport, goed voor een 4de eindplaats.”

Onder impuls van het succes van de nieuwe TCR-toerwagenklasse, zag DK Racing de mogelijkheid om zich opnieuw te profileren op de Belgische en Nederlandse circuits en volgde recentelijk de bestelling van een VW Golf GTI TCR.

“Wegens mijn verantwoordelijkheden binnen de VW-concessie en het gebrek aan voldoende tijd is het voorlopig niet aan de orde dat ik opnieuw een full seizoen zou meedraaien, “ zegt nog Jonas. “Daarom ga ik in de eerste plaats veel testrijden en dat willen wij doen via het organiseren van track days. Zo krijg ik opnieuw kilometers in de benen en kan ik mij klaarmaken voor enkele races. Ondertussen gaan we onderdak zoeken bij een bestaande structuur en is het de bedoeling dat er andere rijders worden aangetrokken. Op die manier kan DK Racing zich beginnen warmdraaien!”