Op eigen terrein heeft Nobert Michelisz (Honda Civic M1RA) de pole position gereden voor de Hongaarse manche van de TCR International op de Hungaroring. Met een tijd van 1:52.740 ontgoochelde de piloot van Honda in het WTCC zijn publiek niet. Het team M1RA leek zelfs de volledige eerste lijn te bezetten met Michelisz en Attila Tassi, tot Jean-Karl Vernay (VW Golf Leopard Racing) de tweede plaats binnen rijfde.

De Fransman toonde zich sneller dan Tassi en Mat’o Homola, de Slovaque bewijst de heropleving van Opel en DG Sport Compétition. Minder succes was er voor de tweede wagen van het team uit Theux met 19e plaats van Grégoire Demoustier. Pepe Oriola (Seat Leon Craft-Bamboo) vervolledigt de Top 5 van Roberto Colciago (Honda Civic M1RA).

Grote ontevredenheid was er bij Comtoyou Racing dat zijn twee Audi’s RS3 LMS uitgeschakeld zag in Q1. Fred Vervisch zal als 14e starten, drie plaatsen voor Stefano Comini. Het team uit Waterloo wordt benadeeld door de nieuwe versie van de Balance of Performance die de Seats en Golfs 10 kilos lichter maakt en de Audi de zwaarste wagen van het veld maakt ! Comtoyou Racing wil het hier niet bij laten…

De twee races vinden deze zondag plaats om 9u10 en 13u00.