Bij zijn derde optreden in TCR International triomfeerde Boutsen Ginion Racing dankzij de overwinning van Aurélien Panis in de tweede race op het circuit van Buriram in Thailand. Comtoyou redde de meubelen in het kampioenschap met een zevende en een derde plaats voor Stefano Comini.

Race 1 : DG Sport vist achter het net

Mat’o Homola had voor lachende gezichten gezorgd bij DG sport door zijn Opel Astra naar de pole position te rijden. In de race zelf had de Slovaak de leiding in handen toen zijn linkervoorband in de voorlaatste ronde lek sloeg. Norbert Michelisz (M1RA Honda Civic nr 59) benutte de kans optimaal en behaalde de overwinning. Achter de Hongaar volgden Dusan Burkovic (GE-Force Alfa Giulietta nr 62) en Attila Tassi (M1RA Honda Civic nr 9).

Leopard Team WRT scoorde de punten van de vierde en vijfde plaats met Jean-Karl Vernay en Rob Huff. Stefano Comini (Comtoyou Audi RS3 LMS nr 1) eindigde zevende, vier plaatsen beter dan zijn teamgenoot Frédéric Vervisch. Aurélien Panis eindigde negentiende met de Honda Civic nr 28 van Boutsen Ginion Racing.

Race 2 : Boutsen Ginion zegeviert

In Spa-Francorchamps mocht Boutsen Ginion Racing al eens van het podium proeven dankzij Benjamin Lessennes en in Thailand behaalde het team zijn eerste overwinning in TCR International. Aurélien Panis maakte optimaal gebruik van het principe van de omgekeerde startgrid en ging de eerste bocht in met in zijn zog Giacomo Altoè (M1IRA Honda Civic nr 21, Stefano Comini en Attila Tassi.

De volgorde zou niet meer veranderen en tot grote vreugde van het team van Olivier Lainé en Olivia Boutsen reed Panis als eerste over de meet. Achter de jonge Giacomo Altoè rijfde Stefano Comini belangrijke punten binnen op de derde plaats. Jean-Karl Vernay eindigde vijfde, drie plaatsen voor Rob Huff. Mat’o Homola werd negende terwijl Fred Vervisch de race als veertiende afsloot.

In het kampioenschap voert Tassi de tussenstand aan met 179 punten. Jean-Karl Vernay volgt als tweede met 177 punten en Stefano Comini als derde met 165. De volgende race vindt plaats in China op het circuit van Zheijiang op 7 en 8 oktober.