Maandag gaat in het Italiaanse Sarno, op het Circuito Internazionale di Napoli, de finaleweek van de Rotax Max Grand Finals van start. In karting is het een van de meest prestigieuze evenementen, want in totaal komen meer dan 360 piloten uit meer dan 50 verschillende landen aan de start. Stuk voor stuk piloten die zich geplaatst hebben voor de Grand Finals in een van de nationale of internationale kampioenschappen verreden met Rotax Max karts.

Team Belgium op weg naar de World Finals in Italië.

Team Belgium op weg naar de World Finals in Italië.

kartingpiloot

België wordt vertegenwoordigd door een team van 7 piloten. Zij werden deze week voorgesteld op het circuit van Karting Genk, de thuisbasis van vele kampioenen die later internationaal bekend werden. Het mooiste voorbeeld is natuurlijk Max Verstappen, die van kindsbeen af zijn rondjes afwerkte op de Horensberg. Ook Stoffel Vandoorne was tot voor kort een vertrouwd gezicht op de Genkse omloop ,waar in het verleden ook Jérôme d’Ambrosio, Michael Schumacher en vooral Jenson Button, piloot van het thuisteam GKS, in actie kwamen.

kartingactie

De jongste van team Belgium is Kobe Pauwels, de 11 jarige zoon van rallycrosser Koen Pauwels. Kobe werd dit jaar Europees kampioen in Mini Max en tweede in de BNL karting Series. Xavier Handsaeme vertegenwoordigt ons land in Junior Max. Hij staat tweede in de Belgian Max Challenge, maar hij won wel de Academy Trophy in Portimao. In Senior Max hebben we drie vertegenwoordigers: Noah Roovers, die in zijn eerste seizoen overal beste Rookie werd en die vice-Belgisch kampioen werd, Félix Wargé, die vice-kampioen werd op de International Open in Adria en Glenn Van Parijs, de BNL-kampioen die 7de werd in het Europees kampioenschap. Ian Gepts zal in de DD2 Masters bewijzen dat zijn 1ste plaats in het BNL-kampioenschap DD2 Master geen toeval was. Christophe Adams verdient in elk geval alle lof. De 51-jarige piloot heeft zich voor het 11de jaar op rij gekwalificeerd voor de Grand Finals dankzij een zege in Las Vegas.