Het debuut van Thierry Neuville in TCR kon niet beter verlopen. Nadat hij zaterdagochtend de Pole veroverde verzilverde de piloot uit Sankt-Vith zijn perfecte uitgangspositie met een overwinning! Een opmerkelijk succes, wetende dat TCR Germany veruit het meest competitieve nationale TCR kampioenschap is.

Neuville had vier seconden voorsprong op Max Hesse, zijn teamgenoot bij Hyundai Team Engstler. De derde plaats was voor Julien Apotheloz (Cupra) die nipt kampioenschapsleider Antti Buri (Audi) achter zich liet.

Voor de race op zondag werd de top 10 omgekeerd, waardoor Neuville als 10e van start ging. Het werd een bewogen race waarin onze landgenoot op regelmaat aanspraak kon maken op een plaats in de Top 5. Dat was echter buiten een zware regenbui gerekende die iedereen verraste na 10 minuten wedstrijd. Omdat meerdere piloten slachtoffer werden van aquaplaning besloot de wedstrijdleiding de race halfweg te neutraliseren, en vervolgens volledig te stoppen.

Neuville eindigde uiteindelijke zesde. Het podium lag binnen handbereik, maar Neuville had eerder de pits opgezocht waardoor hij enkele plaatsen verloor. De zege was ditmaal voor Max Hesse (Hyundai), voor Pascal Eberle (Cupra) en Antti Buri (Audi).