Een week voor de Rally van Duitsland zal Thierry Neuville al bij onze Oosterburen van de partij zijn voor een ander evenement: een uitstap op circuit in het kader van de TCR Germany op de Nürburgring. De piloot uit Sankt-Vith zal er een Hyundai i30 TCR besturen die ingezet wordt door het Engstler team en normaal voorbehouden is aan VIP rijders.

Het wordt pas zijn tweede circuitoptreden na een deelname aan de 25U Be-Trophy in 2013, maar dat wil niet zeggen dat Neuville zich tot een figurantenrol wil beperken…

« Deze Hyundai i30 N TCR leunt dichter bij een seriewagen aan dan mijn i20 WRC, die veel extremer is », geeft Thierry aan. « Maar beide wagens bieden ongelofelijke sensaties. De i20 WRC heeft vierwielaandrijving, een centraal differentieel, ongeveer 400 pk en veel meer aerodynamica. De i30 N TCR heeft ‘maar’ 350 pk en blijft een voorwielaandrijver. Hij heeft niet veel gemeen met de i20 WRC. »

« Ik heb al een goed gevoel met de i30 », gaat hij verder. « Donderdag voor de wedstrijd zal ik nog testen op de Nürburgring samen met Gabriele Tarquini, de huidige WTCR kampioen. De andere piloten zijn TCR specialisten, ik verwachten dus niet meteen vooraan mee te spelen, maar ik kan voor de verrassing zorgen en ik ben zeker dat deze ervaring me zal helpen voor de asfaltrally’s ».