Jasper van den Heuvel en Lisette Bakker wonnen de ELE Rally na een spannend duel met Bob de Jong. (Foto Galiart)

De 55ste editie van de ELE Rally, de tweede manche van het Nederlands kampioenschap, werd afgelopen weekend gewonnen door Jasper van den Heuvel met zijn nieuwe Ford Fiesta R5, voor  Bob de Jong, in zijn Hyundai i20 R5 weer genavigeerd door onze landgenoot Bjorn Degandt. Derde werd Kevin van Deijne met zijn Skoda Fabia R5.

Vanaf de eerste meters op de klassementsproeven was het een mooie strijd tussen de top-5 rijders met hun R5-bolides. Bob de Jong reed de eerste 5 snelste tijden, maar na de laatste proef vrijdagavond stonden ze toch niet aan de leiding: « We gingen even van de baan en dachten een lekke band te hebben. Het bleek de velg te zijn die stuk was. »

Bob de Jong strandde op de tweede plaats. (Foto Van ‘t Land)

Jasper Van den Heuvel begon zaterdag als leider aan de slotdag. Op de eerste proef van de dag in Spoordonk ging Jeroen Swaanen van de baan met zijn Skoda. De Jong bleef pushen om terug te komen in het spoor van Van den Heuvel. Dat leek te lukken, tot hij door remproblemen wat gas moest lossen. Vervolgens raakte hij in Sint-Oedenrode een boomstronk en daarna koos de Hyundai-rijder voor de punten van de tweede plaats, voor Kevin van Deijne.

« Ik had de auto wat hoger afgesteld om op het onverhard het verschil te maken. Daardoor verloren we wat op de snelste asfaltstroken, maar uiteindelijk klopte ons plan, » verklaarde Jasper van den Heuvel.

“Jammer dat we net naast de zege grepen, maar we hebben mooie strijd geleverd en Jasper heeft de overwinning verdiend. Met de extra punten voor de gewonnen Power Stage doen we goede zaken in de titelstrijd,” blikte De Jong terug op een prachtige ELE Rally.