Slecht nieuws voor de Belgische rallyfans. Volkswagen Motorsport lijkt dezelfde problemen te kennen als Citroën Racing wat betreft de productie en levering van de eerste R5’s aan klantenteams.

Ondanks eerdere aankondigingen en beloften zullen de teams BMA en THX Racing niet tijdig over hun eerste exemplaar van de nieuwe Volkswagen Polo R5 beschikken om hem in de Condroz Rally in te zetten.

« We weten dat Volkswagen Motorsport enorm veel oog voor detail heeft », legt Charles-Henri Bonnet, voorzitter van de Belgian VW Club uit. « Momenteel is men bezig met het afronden van de ontwikkeling van de Polo GTI R5, die zal worden gehomologeerd op 1 oktober eerstkomende. Vervolgens zal er een korte wachtperiode zijn voor het fabriceren van de onderdelen en niets kan ons vandaag garanderen dat we minstens één exemplaar tot onze beschikking zullen hebben begin november voor een van de twee Belgische teams. Net als Volkswagen Motorsport is het niet van onze gewoonte om half werk te leveren. Ook al popelen we, net zoals zeer veel fans, van ongeduld om deze Polo GTI R5 te zien rijden op de Belgische KP’s, toch zullen we geduld moeten oefenen tot de openingsmanche van het BK Rally 2019. In tussentijd zullen we samen met BMA en THX Racing alles in het werk stellen opdat de Volkswagen Polo GTI R5 een hoofdrol kan spelen in zijn allereerste seizoen bij ons. »

Er bestaat nog een waterkans dat we dit jaar toch een Polo te zien krijgen aan de oevers van de Maas. De wagen zou in dat geval rechtstreeks van Volkswagen Motorsport afkomstig zijn, maar niets is minder zeker…