Dit weekend is het WEC aan de 50e race uit zijn geschiedenis toe met de 6 Uren van Bahrein. In de woestijn van Sakhir torenden de Toyota TS050 Hybrid deze donderdag ver boven de concurrentie uit.

Het nr 7 van Conway-Kobayashi-Lopez reed de snelste tijd in de eerste sessie voor de zusterwagen van Buemi-Davidson-Nakajima en de beide Porsche 919 Hybrid’s van Jani-Lotterer-Tandy en Bernhard-Bamber-Hartley. Weinig verandering in de tweede sessie met nog steeds twee Toyota’s voor twee Porsches, maar voor beide merken waren de posities van hun wagens omgekeerde, de TS050 nr 8 van Buemi-Davidson-Nakajima zette de snelste tijd neer voor het nr 7 van Conway-Kobayashi-Lopez en de Porsches van Bernhard-Bamber-Hartley en Jani-Lotterer-Tandy.

LMP2 stond in het teken van de Vaillante-Rebellions met het nr 13 van Beche-Piquet-Heinemeier Hansson als snelste in de eerste sessies en het nr 31 van Prost-Senna-Canal in de tweede. Ferrari en Aston Martin verdeelden de prijzen in GTE-Pro met de 488 nr 51 van Calado-Pier Guidi die als eerste de referentietijd neerzette alvorens afgelost te worden door de Vantage nr 97 van Turner-Adam. De beste chrono in GTE-Am was voor de Porsche 911 nr 77 van Cairoli-Ried-Dienst en voor de Ferrari 488 nr 61 van Sawa-Mok-Griffin.