WRC Promotor, de nieuwe promotor van het Wereldkampioenschap Rallycross, heeft een nieuwe kalender gepubliceerd voor World RX 2021. Een van de opvallende wijzigingen is het uitstel van de wedstrijd in Spa-Francorchamps naar het weekend van 9 en 10 oktober.

World RX zal acht manches tellen, verreden op zeven verschillende circuits in Europa. De wedstrijd op de Nürburgring in het laatste weekend van juli, zal een dubbele confrontatie worden voor de topklasse. Om rekening te houden met de evolutie van de pandemie en de reisbeperkingen, blijft het kampioenschap in 2021 in Europa en gaat het seizoen later van start, op 12 en 13 juni in het Noorse Hell.  In zes meetings zal ook een wedstrijd van RX2e verreden worden, de nieuwe elektrische formule in RX. In 2022 zal ook de topklasse, de RX1, de voormalige Supercars, volledig elektrisch worden. De RX1e’s zullen met 500 kW aan vermogen ongetwijfeld voor een grandioos spektakel zorgen, helaas zonder knallende geluidsband.

Na de openingsmanche in Hell, is World RX drie weken later te gast in het Zweedse Höljes, voor het traditionele « Magic Weekend ». Eind juli staat de confrontatie in Barcelona op het programma, gevolgd door de dubbele meeting op de Nürburgring. Na de Eifel, volgt de geplande wedstrijd in het Franse Lohéac begin september, gevolgd door de race in Riga.

Spa-Francorchamps heeft de eer het seizoen af te sluiten in het weekend van 9 en 10 oktober. Laat ons hopen dat de vaccinaties tegen dan de pandemie volledig de kop hebben ingedrukt. (HVO)