Thierry Neuville heeft op eigen bodem zijn eerste overwinning in het Wereldkampioenschap Rally van het seizoen behaald door de Renties Ypres Rally Belgium te winnen.

De Belg reed het grootste deel van de wedstrijd aan de leiding in zijn Hyundai i20 WRC en versloeg teamgenoot Craig Breen met 30,7 seconden na drie dagen en bijna 300 kilometer wedstrijd op de West-Vlaamse wegen en het circuit van Spa-Francorchamps.

Kalle Rovanperä (Toyota Yaris WRC) vervolledigde het podium op 12,4 seconden. De Fin werd derde na een felle strijd met zijn teamgenoten Elfyn Evans en Sébastien Ogier. Als vijfde aan de finish blijft de Fransman de leiding in het kampioenschap stevig in handen houden met nog slechts vier rally’s te gaan.

Ott Tänak (Hyundai i20 WRC) was de snelste in de Power Stage en pakte daarmee vijf bonuspunten. Sébastien Ogier pakte er vier, Thierry Neuville drie en Kalle Rovanperä twee. Elfyn Evans ging met het laatste punt aan de haal.

De beste Rally2 auto was de Citroën C3 van Yohan Rossel. De Fransman profiteerde van de transmissieproblemen van Sébastien Bedoret (Skoda) vanochtend en eindigde 7de algemeen. Hij won het WRC3 met 51 seconden voorsprong op de Belg Pieter Jan Michiel Cracco (Skoda), die de zege pakte in de stand van het Belgian Rally Championship.

De derde man in WRC3 en zilveren medaillewinnaar in BRC is een andere Belg in de persoon van Vincent Verschueren (VW). De Belgische kampioen van 2017 eindigde 25 seconden achter Cracco. Bédoret sleept nog de derde plaats uit de brand, 1:40 achter Cracco.