Na drie proeven van de tweede etappe heeft Sébastien Ogier de leiding in handen in de Rally van Mexico. Ogier was aan de dag begonnen met 13″2 voorsprong op Suninen, een verschil dat hij vergrootte tot 28″3 tijdens de ochtendproeven deze zaterdag. 6″6 achter de Fin volgt Ott Tänak die onder andere door een snelste tijd op KP15 met rasse schreden nadert op de Ford rijder. Elfyn Evans nam gisteravond even de derde plaats over van Tänak, maar moest die vanochtend al snel weer afstaan aan de Est. De Welshman blijft echter contact houden. De top 5 wordt vervolledigd door Kalle Rovanperä die het ritme van zijn twee voorgangers niet kan aanhouden.

Achter de top 5 volgen de leiders in WRC2, waar Pontus Tidemand met een Skoda Fabia bijna een minuut voorsprong heeft op de Hyundai van Nikolay Gryazin.

Geen Thierry Neuville in de top 5 dus. De Hyundai rijder lag op de derde plaats toen hij gestopt werd door elektrische problemen. Neuville startte vandaag opnieuw dankzij Superally, maar op 42 minuten van de leider.