Dani Sordo heeft eindelijk zijn tweede overwinning in het Wereldkampioenschap Rally te pakken, na zijn eerste succes in Duitsland in 2013. De Spanjaard leek op weg naar een tweede plaats achter Ott Tänak, maar een probleem aan de stuurinrichting hield de Est van een derde opeenvolgende zege.

Tänak had sinds zaterdagochtend de leiding in handen met zijn Toyota Yaris WRC en zette zaterdag alle snelste tijden neer. Hij was aan de afsluitende Power Stage begonnen met een voorsprong van een halve minuut op de Hyundai van Sordo. Een beschadigde stuurinrichting zou hem achter twee minuten kostten en hem naar de vijfde plaats verwijzen. Zijn enige troost is dat hij nog steeds leider is in het kampioenschap.

Ook Teemu Suninen deed een goede zaak, de Fin scoorde met een tweede plaats op 13 seconden van Sordo zijn beste resultaat van het seizoen in zijn eerste rally met een nieuwe copiloot, Jarmo Lehtinen. Andreas Mikkelsen won alle proeven op zondag en sleepte de derde podiumplaats in de wacht met een minieme voorsprong van 0″9 op Elfyn Evans.

Tänak en Thierry Neuville vervolledigden de top 6. Het was een ontgoochelend weekend voor Neuville die door de problemen van Tänak niet te veel terrein verliest in de tussenstand. Sébastien Ogier eindigde ver buiten de top 10 maar pakte nog vier bonuspunten op de Power Stage.