Het nieuws werd al enkele weken hier en daar aangekondigd en nu is het ook officieel: Team WRT zal vanaf 2019 ook in de DTM actief zijn als klantenteam van Audi. En omdat het kampioenschap volgend jaar overstapt naar 2.0 viercilinder turbomotoren begint het team uit Baudour op gelijke voet met de andere teams aan het seizoen.

« De intrede in de DTM is een droom die uitkomt voor ons », geeft Vincent Vosse aan. « Gezien onze lange relatie met Audi hebben we dit kampioenschap steeds met interesse gevolgd. 2019 is ook het ideale moment om er te debuteren omwille van de nieuwe motoren waardoor iedereen van nul moet herbeginnen. Dat maakt de DTM nog interessanter voor ons en de andere teams. »

De DTM zal veel tijd en energie opeisen van het team van Vosse, maar de hoofdactiviteit blijft GT3 en ook TCR staat nog steeds op het programma. « De DTM wou opnieuw plaats bieden aan privé teams », legt Vincent uit. « Audi Sport zocht een betrouwbare partner en wij waren op zoek naar een mogelijkheid om ons verder te ontwikkelen waarbij we onze sterke band met een merk konden behouden. Onze programma’s in GT en FIA WTCR wordt niet in vraag gesteld en vormen nog steeds de basis waar we onze reputatie op gebouwd hebben. »

Met RBM en WRT komen er dus twee Belgische teams uit in het snelste toerwagenkampioenschap ter wereld. Voeg daar nog de mogelijke terugkeer van Maxime Martin aan toen met Aston Martin en we mogen uitkijken naar een mooie Belgische delegatie in 2019.