De eerste race van het WTCR in Macau leverde zoals zo vaak aardig wat verrassingen en geplooid plaatwerk op, met uiteindelijk een overwinning van Jean-Karl Vernay met een Audi RS3 LMS van Audi Sport Leopard Lukoil Team. De Fransman haalde het voor zijn landgenoot Yvan Muller (Hyundai) en poleman Rob Huff (VW).

De Belgen hadden het geluk niet aan hun zijde. Bij Comtoyou Racing nam Frédéric Vervisch een uitstekende start, wat hem naar de zesde plaats bracht, maar hij werd meteen slachtoffer van Guerrieri die helemaal de mist in ging bij het remmen na Lisboa. De Argentijn duwde Bennani dwars waardoor de Kortijkzaan geblokkeerd werd. Het incident zou na de race nog onderzocht worden.

Denis Dupont baande zich en weg tussen de gecrashte wagens en won een zestal plaatsen. Helaas voor de RACB National Team piloot duwde de onstuimige Kevin Ceccon hem een paar honderd meter verder in de vangrail. Dupont kreeg een zwart/oranje vlag en moest de schade laten herstellen in de pits. Nog voor hij daar geraakte was de rode vlag al bovengehaald omwille van Gordon Shedden die zijn race in een bandenstapel eindigde. Wedstrijd geneutraliseerd.

De eindbalans voor de Comtoyou Racing piloten was een 12e plaats voor Vervisch, 16e Panis, 19e Berthon en 22e plaats voor Dupont.

Mat’O Homola eindigde als beste van de DG Sport Peugeots op de 10e plaats terwijl Tom Coronel 13e finishte met de enige overlevende Honda van Boutsen Ginion.