Frederic VERVISCH (BEL), AUDI Sport Team COMTOYOU, Audi RS3 LMS, FIA WTCR World Touring Car cup, Nurburgring, Nordschleife – Foto Francois Flamand / DPPI

Deze podiumplaat is ongetwijfeld een opkikker voor Audi Sport Team Comtoyou. In Race 2 was Frédéric Vervisch de hele tijd in gevecht voor een podiumplaats en dat doel bereikte hij in de laatste bochten door Yvan Muller (YMR Hyundai) uit te remmen. Het team uit Waterloo, in de Eifel geleid door François Verbist en Kurt Mollekens, kon zijn vreugde de vrije loop laten bij het vallen van de finishvlag. Vervisch kan het nog eens overdoen in Race 3 want hij zal vanop de eerste lijn starten.

Bij de andere Belgische teams finishten de WRT Audi’s van Jean-Karl Vernay en Gordon Shedden 7e en 8e voor de Comtoyou Audi van Nathanaël Berthon en de Boutsen Ginion Honda van Tom Coronel. 12e en 13e plaats voor Denis Dupont en Aurélien Panis (Comtoyou Racing) voor de twee DG Sport Peugeots van Aurélien Comte en Mat’o Homola. Benjamin Lessennes (Boutsen Ginion Honda) gaf op nadat hij slachtoffer werd door een aanrijding tussen René Rast (WRT Audi) en Rob Huff (SLR VW) in de eerste ronde.

De race werd gewonnen door Esteban Gurrieri (Münnich Honda) voor Pepe Oriola (Campos Cupra). De derde en laatste race wordt vandaag om 12u20 gereden.