Zijn laatste overwinning op WK niveau behaalde hij in Japan 2016, maar donderdag voegde Yvan Muller opnieuw een lijn aan zijn palmares toe in Race 1 van het WTCR op de Nordschleife. Van bij de start nam de Elzasser de bovenhand op zijn teamgenoot Ted Bjork die vanop Pole gestart was. De hele race lang weerstond Muller aan de druk van de WTCC kampioen van 2017, maar ook aan Rob Huff die zich met zijn Golf onder de Hyundai’s kwam mengen en Norbert Michelisz, de enige overblijvende vertegenwoordiger van BRC na de opgave van Gabriele Tarquini in de eerste ronde.

Het leidende kwartet ging uiteindelijk over de meet met een onderling verschil van amper één seconde. Magisch! Achter hen volgde het treintje van Audi Sport Leopard Lukoil Team Jean-Karl Vernay, René Rast et Gordon Shedden op de 5e 6e en 7e plaats. Ook bij Boutsen Ginion Racing bleven de piloten in elkaars buurt met Tom Coronel en Benjamin Lessennes op de 9e en 10e plaats.

Comtoyou Racing leek op weg naar een Top 5 plaats door een explosief wedstrijdbegin van Frédéric Vervisch die een zestal plaatsen won in een paar honderd meter. Een rookpluim aan het einde van de tweede ronde betekende de zwanenzang voor de Audi RS3 nr 22. De beste piloot van het team uit Waterloo werd dan Aurélien Panis op de 11e plaats, voor teamgenoot Denis Dupont. Nathanaël Berthon eindigde 20e. De DG Sport Peugeots van Mat’o Homola en Aurélien Comte weden 14e en 18e.

Race 2 en 3 vinden deze zaterdag plaats om 11u00 en 12u20…