De oogst was bijzonder goed voor de Belgen in Race 3. Fred Vervisch (Comtoyou Audi) kon als enige het ritme van poleman Thed Bjork volgen wat hem een schitterende tweede plaats opleverde.

De piloot van de zwart-blauw-rode RS3 had zelfs de leiding kunnen nemen zonder de zeer fysieke weerstand van de Zweed in de eerste ronde. Yvan Muller (YMR Hyundai) vervolledigde het podium in een weekend waarin de behendige i30 TCR’s opnieuw het verschil maakten.

Benjamin Lessennes (Boutsen Ginion Honda) ging als vijfde over de streep, maar een straftijd voor Esteban Guerrieri (Münnich Honda) na een twijfelachtige inhaalbeweging op Norbert Michelisz (BRC Hyundai) betekende dat de Namenaar een plaats won in de uitslag. Comtoyou Racing zag ook nog Nathanaël Berthon vijfde eindigen in de derde manche, twee plaatsen voor de WRT Audi van Jean-Karl Vernay.

Tom Coronel schonk Boutsen Ginion Racing nog een extra punt met zijn tiende plaats. De Nederlander liet Aurélien Panis (Comtoyou Audi), Mat’o Homola (DG Sport Peugeot), Denis Dupont (Comtoyou Audi) en Gordon Shedden (WRT Audi) achter zich. Aurélien Comte (DG Sport Peugeot) eindigde 17e.

Geen rust voor de WTCR deelnemers want ze komen volgend weekend al opnieuw in actief op het circuit van Zandvoort.