Met amper 16 ingeschreven wagens in de TC-1 categorie wordt het geen drukke bedoening op de WTCC startgrid dit jaar. Op de deelnemerslijst prijken de Honda’s Civic (vooral toevertrouwd aan Tiago Monteiro en Norbert Michelicz) en de officiële Lada Vesta’s, de ex-fabrieks Citroën’s C-Elysée die voortaan ingezet worden door Sébastien Loeb Racing (onder andere voor Mehdi Bennani en Tom Chilton, de eerste twee van de WTCC Trophy 2016), de Chevrolet van de Tom Coronel en de Volvo’s S60, een wagen waarop viervoudig WTCC kampioen Yvan Muller zijn oog liet vallen.

Yvan Muller wil een vijfde WTCC titel behalen met een Volvo S60 Polestar.

Meer open dan de voorgaande jaren trekt het WTCC 2017 ook nieuwe teams en jonge piloten aan. RC Motorsport, een nieuw team gebaseerd in Magny-Cours, zal Lada’s Vesta inzetten, waarvan één voor de jonge Yann Ehrlacher. Deze 20-jarige Elzasser is u waarschijnlijk onbekend, ook al liet hij zich vorig jaar opmerken in de Franse Mitjet Cup en een klasse zege in de ELMS. Het talent van Ehrlacher zit misschien wel in de genen want hij is de neef van Yvan Muller en de zoon van Cathy Muller, die aardig haar mannetje stond in de eenzitters in de jaren 80.

Ehrlacher zal het nr 68 dragen, hetzelfde nummer dat de jongste twee jaren door Yvan Muller gebruikt werd in het WTCC. Zal hij zich een waardige opvolger tonen?